#1 2009-03-04 11:52:14

mastach

Administrator

Punktów :   

REKRUTACJA DO GILDII

Witajcie, Ormus prosił abym pomyślał nad zasadami przyjmowania do gildii nowych członków. Musimy tylko sobie odpowiedzieć jaką gildią chcemy być, czy gildią ofensywną - podstawowy cel to wojny, wojny i jeszcze raz wojny, w takim przypadku mocni kandydaci, znani na polu walki, z dużą ilością walk, czy też gildią defensywną - normalny tryb, czyli misje, walki, misje, walki, od czasu do czasu jakaś pomoc, jakaś wojenka, w takim przypadku myślę że można przyjąć graczy o mniejszym lewelu ale wiedzących o co w tej grze chodzi, i jak rozwijać postaci. Był by to taki zastrzyk nowej krwi a jednocześnie nowe poje do walki w wojnach z niskimi levelami.

Co o tym myślicie?

#2 2009-03-04 18:07:51

WojtusB

Użytkownik

Punktów :   

Re: REKRUTACJA DO GILDII

Ja koledzy jestem raczej za gildią defensywną. Nie dlatego, że boję się porażek (osobiście podczas wojny atakuję także graczy z dużo niższymi levelami), ale boję się po prostu, że nie wystarczy mi czasu, żeby cały czas uczestniczyć w ciągle toczących się wojnach.
I tak przyjmę decyzję ogółu i się dostosuję

#3 2009-03-04 21:04:41

Ormus

Administrator

Punktów :   

Nie mam nic przeciwko nowym członkom. Jednak widzę pewien problem związany z wojnami. Nie wiem czy to dotyczy także waszych postaci ale mój sposób prowadzenia jest związany z trzymaniem się jak najwyższego Lvl.  Na wojnie powinienem atakować wszystkich także -5 i więcej. Tracę wtedy doświadczenie a nadrabianie strat kosztuje. Zarabiam w gospodzie nie na farmach (brak czasu). Wysoki Lvl pozwala utrzymać statystyki na jakim takim poziomie w stosunku do tych co farmią i nie przejmują się stratami doświadczenia. Mają na to pewnie czas.
Od czasu do czasu mogę zarwać nockę dla jakiegoś najazdu, ale tracić punktów doświadczenia bym nie chciał.
Dlatego najchętniej widział bym defensywną gildię z członkami na poziomie Cezariona.
Wygrywanie wojen przez obronę by nie tracić punktów. ))
Jednak jak trzeba to zacisnę zęby i stracę dla dobra gildii parę punktów. Jednak duża różnica w Lvl członków będzie nas odseparowywać.
Przyznajcie się czy ktoś chociaż próbował zaatakować Cezariona gdy miał kupę kasy i był wyzerowany?
Będziemy mieć innych przeciwników i inne cele do zdobycia.
Najlepszy chyba jest układ w zakresie tych +- 5 Lvl by można się jeszcze wspierać.

Tyle moich wynurzeń.
Ormus

#4 2009-03-06 08:29:50

CONRADO

Moderator

Punktów :   

Generalnie zgadzam sie z postawa Wojtusa.lubie wojenki i chetnie powalcze,nawet z nizszymi lvlami ale brakuje mi czasu na wyszukiwanie przeciwnikow. no i wojny kosztuja... dlatego defensywny klimat naszej gildii mi pasuje.
apropos rekrutacji,

Ormus napisał:

Najlepszy chyba jest układ w zakresie tych +- 5 Lvl by można się jeszcze wspierać.

z tym sie zgodze. ale jakby zgłosił sie farmer z kozackimi skillami i niskim lvlem,nie miałbym nic przeciwko przyjeciu go w nasze szeregi.

Ormus napisał:

Przyznajcie się czy ktoś chociaż próbował zaatakować Cezariona gdy miał kupę kasy i był wyzerowany?

zeby kogos wyzerowac trzeba mu zadac jakies obrazenia...

Conrado

#5 2009-03-06 19:48:16

Perry II Smok

Nowy użytkownik

Punktów :   

Może połączymy gildie?
Byłby naprawdę ciekawy przekrój ...
Dół def, góra ofen

Zastanówcie się, może być ciekawie. To tylko propozycja, do przemyślenia

#6 2009-03-08 12:32:44

CONRADO

Moderator

Punktów :   

wiesz Perry,myslałem o tym wczesniej... moze to by cos wniosło,mi sie pomysł podoba.
co wy na to panowie?

#7 2009-03-08 17:30:55

Ormus

Administrator

Punktów :   

Nie widzę problemu w takiej fuzji.
Mam tylko parę uwag:
Mogę być ofensywny do granicy -5, poniżej zasadniczo defensywny.

Wybieranie przeciwników chyba będzie trudne by zadowolić "górę" i "dół".
Czy nie pojawiły by się żale, że "góra" wybiera za silnych przeciwników albo  za mało pomaga z atakami na słabszych.
Jeśli wszyscy zaakceptują taki dualizm to jestem na tak.

Ormus
PS
Żal mi będzie sparingów z Durszlakiem.

#8 2009-03-08 17:38:29

Perry II Smok

Nowy użytkownik

Punktów :   

No właśnie największym problemem, będzie wypowiedzenie wojny tak, aby zadowolić wszystkich.
Gildie typu USSR, Smok, Szermierze Natchnieni, Wyspiarze czy Dziki Gon - są zdecydowanie poza naszym zasięgiem, a dla was to opcjonalni przeciwnicy.
Dlatego ciężko wypośrodkować sytuację

#9 2009-03-08 21:09:19

Ormus

Administrator

Punktów :   

Z USSR i Wyspiarzami nie mamy problemów. Opcjonalnie przegrywamy.
Smoki to silne postacie ale na stosunkowo niskich Lvl. Przy bardzo dobrej organizacji i dużej dozie poświęcenia mamy szanse.
Tyle o wojnach z czołówką.
Na niższych poziomach pozostaje dylemat czy pomagać w wojnie, czy dbać o indywidualny rozwój?
Może każdy napisałby w jakim stylu chce rozwijać postać i jaki ma stosunek do uczestnictwa w wojnach?

Może nie fuzja ale przetasowanie?
Obrońcy do jednej gildii, a łowcy do drugiej? (niezależnie od poziomu)

Może fuzja ale z nadaniem wewnętrznych rang - obrońca, łowca, itp?
Sam nie wiem?
Dodatkowo pozostaje kwestia wolnego czasu. Ile kto może poświęcić na grę i jak w ciągu doby?
Czy gra tylko do południa, czy raczej nocami.

Co o tym sądzicie?

#10 2009-03-09 07:35:53

Perry II Smok

Nowy użytkownik

Punktów :   

Słuszne spostrzeżenia Ormus

Jeśli chodzi o mnie, to zdecydowanie idę w defensywnego 1H

#11 2009-03-11 11:41:27

Tyl Iron Ziktru

Administrator

Punktów :   

No proszę... Jaka ładna dyskusja się urodziła
Jestem z Was dumna Łobuzy! Zostawić Was na chwilkę i proszę...

Widzę, że również Góral wrócił - hahaha bardzo mnie to cieszy! - buziaki słodkie Mastaszku!

Wg mnie: powinniście się połączyć i stanowić gildię defensywną. Czerpać radość z gry i angażować się w boje obronne - to najważniejsze, bo sama to niedawno odkryłam. Zresztą, góra tabeli gra dokładnie na takiej zasadzie - USSR nie wypowiada wojen, podobnie RSW.

Rozumiem podejście Ormusa - dla niego lvl to kwestia przeżycia, bo nie farmi (bo nawet nie ma z czego).

Może i ja kiedyś do Was dołączę... Czekam aż będę mieć ok 100def

I jeżeli chodzi o Cezara - on śpi na kasie ergo warto próbować! Podobnie jak szpica USSR

Powodzenia Łobuziaki!

#12 2009-03-12 17:25:02

Ormus

Administrator

Punktów :   

Droga Tyl!   

Po pierwsze: nie wiem dlaczego jeszcze nie dołączyłaś do nas?
Nie odzywasz się. Obraziłaś się? Zaproszenia nie posłaliśmy? To chyba odwrotnie! Gryfon jak sierotka czekał na Twoje zaproszenie!
"Może i ja kiedyś do Was dołączę... Czekam aż będę mieć ok 100def " Na co czekać? Magia liczb?
NIE ROZUMIEM!

Po drugie: Uraziłaś mnie! "(bo nawet nie ma z czego)."
Super farmy pawelcz31 czy BLACK-CHICKEN są chyba w moim zasięgu. Potrząsnąłbym szabelką gdyby nie brak czasu!

Po trzecie:
Wypowiedzenie wojny      [RS-W] Stopper      12.03.2009 11:39:05

Raport wojenny:
[RS-W] Rycerze Światła-Wyspiarze      28.11.2008 11:09:46  01.12.2008 12:48:38     
[USSR] Uzbrojeni Siewcy StRachu     04.12.2008 09:48:33     11.12.2008 09:48:33    
[RS-W] Rycerze Światła-Wyspiarze     10.12.2008 23:46:57     17.12.2008 23:46:57    
[USSR] Uzbrojeni Siewcy StRachu     21.12.2008 00:32:09     28.12.2008 00:32:09    
[RS-W] Rycerze Światła-Wyspiarze     04.01.2009 15:49:28     11.01.2009 15:49:28    
[RS-W] Rycerze Światła-Wyspiarze     02.02.2009 19:54:15     09.02.2009 19:54:15
[RS-W] Rycerze Światła-Wyspiarze     24.02.2009 20:09:47     03.03.2009 20:09:47

Od czasu do czasu jednak są ofensywni.

Bardzo stęsknieni Ormus i reszta.

#13 2009-03-13 15:00:45

Tyl Iron Ziktru

Administrator

Punktów :   

A zatem tak:

1. Nie dołączyłam, ponieważ bym Was tylko osłabiała. I tutaj proszę się nie obrażać ani foszków nie stroić!
2. Ormusie kochany... no bo niby z czego Ty masz farmić tam wysoko jak wszyscy wyszkoleni są już? Poza Darrianą i Cezarem (których trzeba trafić na przeładowaniach) to nijak szansy ni ma...
3. No dobrze... RSW walczą, ale USSR jest całkowicie pasywne już.

Jeżeli chcecie się połączyć i szukacie "słupkowej" to trzymania gildii w gotowości - nie ma problemu, mogę to dźwigać. Podobno ładnie mi we fladze z Gryfem hihihi...

Kwestia organizacyjna: gram średnio 2-3 dni w tygodniu; przez resztę czasu moim kontem opiekuje się Silver Sentinel. Podobnie zresztą jak się opiekował, jak jeszcze miałam swoją główną postać na serwerze...
Czasu mam naprawdę niewiele i jestem tutaj jedynie z względów towarzyskich i dlatego buziaki dla Was Łobuziaki!

#14 2009-03-17 11:54:16

CONRADO

Moderator

Punktów :   

Tyl Iron Ziktru napisał:

Jeżeli chcecie się połączyć i szukacie "słupkowej" to trzymania gildii w gotowości - nie ma problemu, mogę to dźwigać. Podobno ładnie mi we fladze z Gryfem hihihi...

jeszcze ładniej w koszulce z Gryfem ;P

Stopka forum

RSS