W związku z tym, że kolejna osoba sugeruje potrzebę jakiegoś "władztwa".
Ogłaszam wybory na:
1. Mistrza Gildii (opieka nad wszystkim ) Ormus 2, Bar-Tok 1, WojtusB 1 głos
2. Zastępca Mistrza (jak wyżej)
3. Mistrza Wojny (wypowiadanie wojen, kalkulacje taktyczne i strategiczne, najazdy) Conrado 2, Bar-Tok 1,WojtusB 1 głosy
4. Mistrza Pokoju (sojusze, wymiana informacji z innymi gildiami, nabór) Bar-Tok 1
5. Mistrza Bibliotekarza (oprawa graficzna, "klimat", historia gildii itp..)
Mistrz ... nie musi sam wszystkiego wymyślać. Ma zbierać pomysły!
Stanowisk wymyśliłem prawie tyle co członków.
Są to dodatkowe obowiązki ale suma summarum będzie to chyba jednak dla wszystkich ułatwienie
Jeszcze jedna kwestia to rozwój gildii.
1. Pozostajemy w starym składzie.
2. Przyjmujemy od 40 poziomu. (ewentualnie statystyki równe naszym)
3. Przyjmujemy od 36 poziomu.
4. Wszystkich czyli być może Akademia i kto się nią zajmie.
Panowie!
Obecność na wyborach obowiązkowa. (Bo sie obrażę i zabiorę łopatkę do innej piaskownicy )
Ostatnio edytowany przez Ormus (2008-11-11 19:01:54)
Nowy użytkownik
witam
zawitalem dzis na forum po dluzszej nieobecnosci... troche czasu mi zajelo przeczytanie wszystkich watkow, ale przynajmniej wiele sie wyjasnilo...
co do wyborow to jest to bardzo ciekawy pomysl - ja oczywiscie nie startuje na zadne stanowisko jako, ze jestem najslabszym czlonkiem gildii i nie wiem jak dlugo z Wami zostane...
po ostatnich zdarzeniach gildia jakby stracila swoj charakter (chyba nie wszyscy otrzasneli sie po odejsciu zasluzonych czlonkow ). skladalem podanie jak zostala Was 4, zeby mozna bylo walczyc w wojnach, ale od tego czasu zadna nie zosala wypowiedziana (a w wojnach obronnych tylko bede przeszkadzal
), a wczesniej walczylismy caly czas...
tak wiec, troche z Wami jeszcze posiedze, a pozniej zobaczymy...
wracajac do wyborow, to jako mistrza (badz jego zastepce) widzialbym Ormusa, a do wojen najbardziej pasuje mi Conrado
pozdrawiam